tirsdag 19. april 2011

Flekkerøya - Jøssingfjord

En problemfri dag med Solfrid. Vi lå noe etter skjema i går, og startet kl 0700 i dag tidlig for å prøve å ta igjen noe av det tapte. Vi steamet godt i medstrøm til Mandal (jevnt på ca 7 knop). Like før Mandal ble vi møtt av tåka. Vi gikk inn for å bunkre og lete etter større anker. Solfrid fikk et noe hard møte med kaikanten pga en uerfaren semidiesel-styrmann og en kobling som ikke lå helt på når skuta skulle bakkes opp. Heldigvis hadde vi ikke større sig enn at vi unngikk skader på både båt og kai. Det har vist seg at det ikke er så lett å få tak i anker over 20kg uten bestilling, så vi får ta til takke med vår 15kg + en stor dregg. Men krone-is hadde de i alle fall.

Fra Mandal mot Lindesnes gikk vi i tett tåke. Litt ergelig å ha radar som ikke virker, men vi fløytet litt på måfå her og der. På et av våre tilfeldige fløyt ved Lindesnes fikk vi også svar, og 5 sek senere kom redningsskøyta sigende ut av tåkehavet med en seilbåt på slep. Det var noe befriende over å passere slepet uten å måtte henge i enden…

Ved Lindesnes letet tåka. Fra å ligge på ca 7 knop, fikk vi nå motstrøm, og hadde mer enn nok med og holde 5 knop. Over Lista snudde strømmen igjen og vi lå på ca 6.5 knop. Vi avsluttet etappen med å stikke innom Åna-Sira. Utrolig fascinerende å se variasjonene i landskap og klima. I kraftig medstrøm gjennom passasjen ut igjen, gjorde Solfrid hele 8.7 knop uten at vi presset mr. Brunvoll hardere enn vi normalt har gjort.

Nå ligger vi på svai i Jøssingfjord. I morgen skal vi over Jærens rev, og målet er Tananger (ca 50 nautiske). Her mønstrer Rolf-Arne (Endres bror) på, og Arild mønstrer av. Siden flybilletten akkurat ble bestilt, starter vi grytidlig for å ha litt margin. Nå må vi sove litt, så bilder får vi legge ut senere.

1 kommentar:

  1. Hei
    Endelig har det kommet ei skøyte med semidisel på Moldefjorden. Noe og se etter, vakkert for øret.
    hilsen
    Svein H.

    SvarSlett