mandag 18. april 2011

Litt bilder fra Skjebergkilen - Blekestrand (nesten Arendal)

Her er noen bilder fra de to første dagene med seilas. Etter først å ha prøvd oss på ei for grunn havn i Blekstrand, lokaliserte vi til slutt ei dyp nok "naturhavn" ved Skjøverstø mellom Tvedestrand og Arendal. Dette er like ved Blekestrand hvor svigerfamilie Ingvaldstad har hytte. Dagens seilas har vært fin i sol og rolig sjø. Etappen var Nevlunghavn-Risør-Lyngør-Skjøverstø/Blekestrand. Tidligere eier og mannen som restaurerte båten rundt 1995, Tom Johansen, mønstret på i Nevlunghavn og ble med til Risør. En trivelig kar med mye verdifull informasjon om båt og motor. Siden mannskapet er mer opptatt av båt enn proviant, måtte Tom skaffe brød, men vi manglet i følge Tom sirup.

Anna, Mathilde, Ove og Liv (svigerforeldre Arild) mønstret på i Risør og ble med resten av etappen. Tarjei mønstret av og tok bilen nordover. Vi takker for turen, og mister en god maskinist som medfører at resten av mannskapet må ta mer ansvar i maskinrommet (og for røverhistoriene). Vi hadde en solfylt lunch i vakre Lyngør. Liv og Anna stilte med med lunch (les: koltbord), så vi savnet ikke brød med sirup.

PS: Endre vil presissere at Færder er passert, men pga forinkelsen fra Skjebergkilen krysset vi Oslofjorden et stykke sør for Færder. Med gode vibrasjoner fra mr. Brunvoll og spakt mannskap ble det ikke tatt mange bilder fra dette strekket.


Tom og Endre

1 kommentar:

  1. Stomp og sirup!!
    Hei på dere og takk for en fin tur fra Nevlunghavn til Risør. Det var artig å friske opp gamle minner. Trodde jeg hadde "solgt og glemt" båten, men jeg har nok bare solgt.Har god tro på at dere "kommer opp" da det var lett å se at dere har innsikt og interesse fo båt og motor. Spes. vil jeg nevne at dere kunne "stille vingane", kan du det er mye gjort.
    Pass på "tempen" og kos dere videre. mvh tom

    SvarSlett