tirsdag 19. april 2011

Skøverstø - Flekkerøya

Vi gikk fra Skøverstø klokken litt over åtte. Det var sol og havblikk og det har det fortsatt med i hele dag. Vi ble vinket farvel ved Flostad av Mathilde, Anna, Liv og Ove. Deretter satt vi kursen på innsiden av Tromøya mot Arendal, men der ble vi stoppet av havnefogden fordi det var plattformslep på gang ved i Tromøysundet. Sevan-bøyene skaper bare problemer…

Vi snudde og gikk på utsiden til Grimstad. Her bunkret vi og handlet litt utstyr før vi satte kursen mot Lillesand og den berømte blindleia. Her tøffet vi gjennom trange og idylliske sund. Like før Kr.sandsfjorden oppdaget vi "Absalon", ei skøyte med en enorm Hundstedt semidiesel (1syl og 43 liter). Vi slo av en prat og fikk være med på en oppstart. Det var flott musikk når Brunvoll og Hundstedt brummet i kor.

Nå ligger vi på svai på Flekkerøya ytterst i Kr.sandsfjorden. Vi kom ikke helt til Mandal som planlagt, men håper på å ta igjen det tapte i morgen.

Lunch på dekk i t-skjorte

Blindleia


Store dimmensjoner. Hundstedt 43l


Lanternene må på plass før mørket siger på

Blindleia

Ankerplass på Flekkerøya. Oksøy fyr til venstre og månen til høyre :)

Solfrid og Absalon


3 kommentarer:

 1. dere som har vært innom youtube linken i første innlegg vil nok dra kjensel på "Absalon"

  SvarSlett
 2. Hei på dere! har funnet frem interesange opplysninger om båten, kanskje det sitter en kar på ei brygge på Bømlo og venter på dere.
  Hilsen Tom

  SvarSlett
 3. Hei! Veldig interessant, vi ringer for nærmere avtale. Ellers går har dagen i dag vært knirkefri.

  -Arild-

  SvarSlett